Skip to content

Vanlig stilte spørsmål

Størrelser, Rammer, Puter, Prøvetid og Materialvalg.

Hvorfor selger dere ikke gjennom møbelforhandlere?

Å handle madrass kan være veldig vanskelig. Du skal tilbringe 1/3 del av livet på den og valget er avgjørende for din rekreasjon gjennom natten. I en madrassbutikk er utvalget enormt og det er vanskelig å finne riktig seng . Vi sier at du bør ligge på en Deltabed i 40 dager. Da er valget enkelt.

Våre kunder er veldig fornøyde. Dessuten handler Deltabed om noe mer enn bare en madrass, derfor har vi har egne forhandlere og terapeuter som anbefaler på grunnlag av erfaring. Disse har høy faglig kompetanse når det gjelder anatomi , søvn og helse.

Hvor produserer dere Deltabed?

Deltbed produseres i Østerrike. Madrass og putetrekk produseres i Belgia og skumkjernen i nord Italia. Dette sendes til fabrikken i Østerrike hvor vi syr og legger inn stråleskjermingen. Før de pakkes og sendes til Norge. Noen spør hvorfor vi ikke produserer i Østen eller andre lavkostnadsland i Øst Europa? Vi har prioritert høy kvalitet og sikkert materialvalg foran lav pris. Man skal tross alt ligge på madrassen 30 av 90 år!

Rammene produserer i Vennesla hos et firma som heter A3 Ressurs. En lokal arbeidsmarkedstiltaksbedrift som har laget rammer for oss siden 2002. Sammen skaper vi mening i hverdagen. Vi har nettopp valgt å inkludere ytterligere en norsk produsent av rammer for de som ønsker et alternativ til den vi har.

Hvilken lengde og bredde leveres Deltabed i?

Deltabed leveres i standard størrelsene 75/80/90/150/160/180 x 200. Men de kan lages lengre, kortere, smalere og bredere, vi har også laget de runde. På størrelser utenom standard kan vi dessverre ikke gi samme returretten som vi har på standard. ( ta kontakt )

Hvor stor er pakken?

En dobbel fullhøydemadrass på 180x200x19 er pakket inn i en eske på 184x33x34 cm. Dette gjør vi for å forenkle transporten, spare miljøet og kostnader til transport. I esken ligger madrassen rullepakket og vokser seg ut i løpet av sekunder når pakken åpnes.

Hva er forskjellen på en overmadrass og en fullhøyde madrass?

En fullhøydemadrass erstatter en hel madrass og legges i en ramme eller oppå den nederste kontinental sokkelen. Toppmadrassen passer for deg som ønsker Deltabed fordelene, men kun trenger en ny toppmadrass på rammemadrassen/madrassen/sengen du har fra før.

Må jeg kjøpe en ramme?

Nei. Men Deltabed trives best i en ramme.

Deltabed kan også legges oppå den nederste av madrassene i en kontinetalseng, oppå paller eller hva du måtte ønske. Men alle madrasser bør ha ventilasjon under seg. Hvis ikke kan det dannes kondens og muggsoppsporer. Har du en rammeseng du ønsker å benytte er toppmadrassen vår det beste alternativet. Men vi anbefaler ikke å legge den oppå en seng som er «nedligget» det vil forverre komforten.

Ring oss om du er usikker på hva som er best for deg.

Hvordan vet jeg om puten passer meg?

Vi har forskjellige puter til forskjellige soveposisjoner. Liker du en myk pute og sover på rygg/side/mage anbefaler vi Anatomisk Myk. Liker du fastere pute velger du Anatomisk Fast.

Vår nye Komfortpute har tradisjonell form og passer godt i standard putevar. Den ventilerer og er myk i formen. Den gir super støtte og avlaster nakke. Hvis du ikke er fornøyd med puten kontakter du oss på 97004400 så bytter vi den for deg.

Hvorfor har dere prøvetid?

Etter å ha jobbet med Deltabed siden 1997, og solgt ti tusenvis av senger, vet vi at det kan ta tid å tilvenne seg en ny seng. Spesielt Deltabed siden den er litt fastere enn mange andre madrasser.

Den er ikke hard, men fastere i komforten. Denne tilvenningstiden kan ta 30 dager eller mer. Derfor har vi 40 dagers ubetinget returrett. Trenger du lengre tid kontakter du oss før 40 dager er gått.

Hvordan fungerer prøvetiden?

Du bestiller og betaler din Deltabed. Madrassen blir levert hjem til deg med Bring Cargo og du har 40 dagers prøvetid. Prøvetiden gjelder alle standard størrelser, men gjelder ikke for rammer da disse lages på bestilling med individuelle fargevalg.

Om du velger å returnere madrassen betales et gebyr på 10% av madrassprisen for håndtering/frakt. Madrassen hentes da av Bring Cargo.

Hva gjør dere med madrasser som dere får i retur?

Det er heldigvis ikke noe stort problem. Hvis vi får madrasser i retur kan disse brukes til hoteller eller institusjoner. En madrass eller pute som har vært ute hos en kunde vil aldri bli solgt til noen andre.

Hva er madrassen laget av?

Madrasskjernen er laget av et revolusjonerende skum som bringer nye ideer til en verden av søvn. Det er laget av ”fornybare ressurser” naturlig, bærekraftig og ikke-forurensende råmaterialer. Basen i madrassen kombinerer komfort, elastisitet i ikke deformerbar skum basert på essensielle oljer som kokos, ull og lin.

Toppmadrassen består av samme bestanddelene men i et viscoelastisk, slow-memory skum med høy tetthet for optimal kvalitet. Beriket med aloe vera ekstrakt.

Hva er trekket laget av?

Trekket består av bomull som er dermotologisk testet. Det har en antibakteriell effekt med sølv-ioner. Trekket hindrer bakterievekst, utvikling av lukt, overføring av bakterier og sikrer varig hygiene og friskhet.

Trekket kan vaskes på 60 grader. Det avgir ingen giftige stoffer og er testet med streng Økotex 100 sertifisering

Er det bevegelser i madrassen når noen snur seg?

Barna kommer til å bli skuffet når de skal bruke madrassen som trampoline. Det er liten bevegelse i sengen og det er noe av det første kundene forteller oss. De er svært fornøyde med at de ikke lenger merker at partneren snur seg om natten. Avbrutt nattesøvn kan være veldig forstyrrende.

Lukter madrassen når den pakkes ut?

Når madrassen pakkes ut kan det forekomme at det er noe produksjonslukt. Men den er harmløs og forsvinner etter noen dager. Noen foretrekker å lufte madrassen.

Hvordan kan dere si at den passer alle?

Deltabedmadrassen har en konstruksjon og oppbygning som tilpasses en person opp til 180 kg. Er man over det,  benyttes en annen konstruksjon. Madrassen har også vendbar kjerne slik at du kan velge mellom fast og litt mykere.

Toppmadrassen som er inni trekket på fullhøyde madrassen har en konstruksjon som absorberer trykk og fordeler dette utover slik at du oppnår støtte og komfort som er helt unik.

Hvordan er den i forhold til min tempur madrass?

Tempur var først ute med viskoelastiske madrasser. I kjølvannet av dem har det kommet mange mer eller mindre vellykkede forsøk på å lage en god madrass. I en tempur og mange andre viscoelastiske madrasser synker man inn i produktet. De kan føles varme på sommeren og harde og kalde på vinteren.

Deltabed har et raskere materiale og er ikke så følsom for temperaturer. Vi benytter et skummateriale  som er plantebasert i motsetning til andre madrasser som ofte kan inneholde petroleumsoljer.

Hvorfor har den ikke spiralfjærer i seg?

Spiralfjærer, bonellfjærer, pocketfjærer og alle andre metaller virker som en ”antenne” på elektriske felter i soverommet. Følgelig blir strålingen akkumulert i kroppen når du ligger i en seng med fjærer noe som i mange tilfeller resulterer i mange hundre prosent økning i kroppsspenningen. I tillegg påvirkes fjærene av jordmagnetiske felter og det skapes magnetfelter i sengen.

Metallfjærer gir også trykkpunkter som stopper blodsirkulasjonen.

Hvordan fungerer jordingen?

Madrassen har et jordingstrekk i seg som jorder kroppen og sikrer deg mot elektrisk påvirkning om natten. Denne leder bort 99,6 % av strålingen. Skjermingen virker også på trådløse nett.

Er madrassen Økotex testet?

Vi har testet og fått sertifisert ikke bare trekk, men hele madrassen. Den er sertifisert etter en streng norm i Økotex 100.
www.oeko-tex.com

Er skummet testet for farlige komponenter?

Skumkjernen inneholder naturlige ”fornybare ressurser” naturlig, bærekraftig og ikke-forurensende råmaterialer.